LAVS / Laboratori d’art visual i sonor

LAVS és una nova proposta multidisciplinària que té com a objectiu oferir un espai als creadors visuals i sonors on poder mostrar la seva obra. El fil conductor del festival és la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics com projeccions, vídeo mapping, videocreacions, instal·lacions, obres interactives o performances, tot barrejat amb experimentació sonora majoritàriament realitzada de manera sintètica.

El festival LAVS està organitzat per Israel Parra i Raül Sala membres de l'Associació Aiguamoll Música i Marc Latorre de la productora Vibbra, en estreta col·laboració amb el M | A | C (Mataró Art Contemporani).

Art en directe i exposició

El Festival LAVS es divideix en dos tipus d'obres, aquelles que es realitzen en directe i per tant son peces úniques, com ara les sessions de VJ, el vídeo mapping, els directes d'electrònica, etc. i les obres d'exposició que poden ser visitades en qualsevol moment, com el videoart, instal·lacions, o les obres interactives, entre d'altres.

LAVS també vol aprofundir en les noves tecnologies, que són una nova forma d'art contemporani, com els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Artistes i públic

El Festival LAVS es proposa reforçar la interacció entre els artistes, les seves obres i el públic. Per això es programaran visites guiades de les obres en exposició en les que els mateixos artistes podran apropar el seu treball al públic assistent. A més els organitzadors de l'esdeveniment programaran tallers i conferències per a totes aquelles persones, siguin artistes o no, que es vulguin iniciar en alguna disciplina relacionada amb el món visual i sonor.

Un festival local amb vocació global

En els últims anys han sorgit a Mataró i la seva comarca un bon grapat de projectes interessants, és per això que els artistes locals tindran un pes important en la programació del LAVS, que ha de servir com a aparador per a tots aquells artistes de la comarca que participin. Per altra banda el festival tindrà obertes les portes a totes aquelles propostes de fora que siguin interessants i aportin un valor afegit al certamen.

LAVS Academy

LAVS ha posat en marxa el programa LAVS Academy, en el que joves creadors poden presentar les seves obres al festival, compartint espai amb artistes professionals i gaudint de la seva primera experiència en l'àmbit artístic. LAVS Academy és el resultat de la col·laboració entre el festival i l'institut Santa Eulàlia de Terrassa. En pròximes edicions es farà extensible a altres instituts del territori per apropar-los a l'art contemporani.

Espai

Espai: Can Palauet

LAVS es realitzarà a les sales d'exposicions, un espai que ocupa la planta baixa de l'edifici de Can Palauet, on s'hi programen durant tot l'any exposicions d'art contemporani. Caben projectes d'artistes visuals actuals i exposicions fruit de la col·laboració amb altres administracions, sales d'art i col·lectius d'arreu.

Futur espai: La presó de Mataró

L'antiga Presó de Mataró és un edifici protegit com a bé cultural d'interès nacional. Projectada per Elies Rogent i Amat i d'estil historicista, va ser el primer edifici civil d'Espanya en fer servir un sistema Panòptic. Actualment en obres, serà la futura seu del M | A | C, Mataró Art Contemporani.

Digital twin VR Festival

LAVS presentarà un VR-experience del festival dins de Sansar, la xarxa social de realitat virtual desenvolupada per Second Life. En aquesta VR-experience els usuaris de Sansar i els visitants de la plataforma podran gaudir de la programació íntegra i en directe del festival, dins un entorn immersiu i interactiu de realitat virtual.

L'espai VR ha estat dissenyat específicament pel LAVS per l'estudi d'arquitectura digital Post- Norm de Nova York, en conveni amb VRNRG, companyia de Barcelona associada al festival. L'accés a LAVS VR Festival podrà fer-se directament a través de Sansar i també del VR- experience de LVR-Radio, la ràdio 4.0 impulsada per LAVS i VRNRG.

A la vegada, es produirà un senyal de vídeo HD del festival dins l'espai VR, que serà retransmesa per Twitch en obert. Tota la gravació, producció, i muntatge audiovisual va a càrrec de la productora Vibbra.

Contacte

Carrer Tres Tombs 6, 3er 1a, 08304 Mataró
lavs.festival@gmail.com

Facebook
Twitter
Instagram

lavs.cat
lvr.fm