Soportes y algoritmos

Fotografia sonora

L'Home compta amb la possibilitat de registrar sons i emmagatzemar-los des de mitjans del segle XIX. Els objectes materials sobre els quals es graven les ones sonores són denominats suports de so. ¿Els recordes?, parlem de vinils, casetes, cds, etc.

Gairebé sense adonar-nos, aquests suports han anat desapareixent de les nostres vides per a convertir-se en objectes capaços de despertar a la nostra ment emocions i escenes imprecises i quasi oblidades que la música ens ha fet sentir i viure no fa tant.

En qualsevol cas, el terme i la naturalesa d'aquests suports connecta directament amb les inquietuds de l'artista i amb la seva pràctica de la fotografia, que materialitza aquí amb varies imatges. En elles, la nostàlgia i la curiositat pel que els algoritmes generats per un ordinador ens proporciona, en l'àmbit musical i fotogràfic és barregen, i on la línia entre el passat i el pressent és la protagonista.

Les diferents fotografies aniran acompanyades d'un codi QR, amb el que es podrà explorar el procés creatiu de cada una de les peces, així com escoltar la banda sonora de l'exposició composta per Alex Rivera.

Aquesta exposició de quatre fotografies seran visitables als carrers del centre de la ciutat, en diferents establiments com Nïbs al carrer Santa Maria, 15, Cafè Canaletes, a La Rambla, 19, Sastreria Reyman a La Riera, 82 i Saterra Joiers a La Riera, 26.

Enllaços d'interès:

https://soyeter.bandcamp.com
Soportes y Algoritmos 1
Soportes y Algoritmos 2
Soportes y Algoritmos 3
Soportes y Algoritmos 4