Divendres 1 d'abril de 18:00h a 01:00h

Showcase Auvisa: Actualitzar l’estudi de so LAVS / Pro /
MIGUEL SOUTO (Live) A Coruña / IOU3R (Live) Mataró /
BALAGO (Live) La Garriga / BAMBOOH (Dj Set) Bruselas /
MARC NÜREL (Dj Set) Mataró /
6€

Venda d’entrades anticipades a la botiga Goufone.
Carrer de la Riera, 51, Mataró

Showcase

Auvisa: Actualitzar l’estudi de so

Un representant de la botiga d’instruments musicals Auvisa visitarà el festival per tal de mostrar les últimes novetats del mercat pel que fa a aparells orientats a la producció de música electrònica. En concret, el també músic Fernando Gómez, ens demostrarà com actualitzar l’estudi de so i quin dels últims dispositius de les principals marques internacionals s’ajusten més al nostre estil. Els assistents podran escoltar en primera persona com sonen els sintetitzadors i controladores més actuals, tenint també la possibilitat de provar-los i preguntar qualsevol dubte a en Fernando. Auvisa és un dels majors distribuïdors d’instruments, so professional i informàtica musical d’Espanya.

A Coruña

Miguel Souto (Live)

Miguel Souto és un compositor corunyès que ha tocat i col·laborat amb diferents projectes i bandes dins del món del metall i la música drone, i que el seu interès pels corrents musicals d'avantguarda del segle XX l'han portat a desenvolupar una carrera en solitari dins de la música electrònica experimental, amb un fil conductor: “explorar sònicament el lloc on el Jo es dissol entre l'esquizofrènia i la solitud desencadenant l'única reacció possible: l'impuls pristi de negació de tota forma de vida”.

https://miguelsouto.bandcamp.com/

Mataró

Iou3r (Live)

Armats amb tot un arsenal d'aparells (guitarres, baix, sintetitzadors, samplers, theremin, modulars, percussions, paelles, etc.) i unes veus (en català i en euskera) tractades com un instrument més que narren un viatge per terrenys foscos i inquietants dividit en dos blocs:

"Sostre" i "Terra". El disc no fa una primera cara i una segona. L'oient és qui escull on vol començar l'escolta. Des de la foscor de "Terra" a la llum de Sostre o de la bellesa de Sostre a la tensió de Terra.

https://synthvicious.bandcamp.com/album/iou3r-sostreterra

La Garriga

Balago (Live)

Procedents de La Garriga (Barcelona), Balago s’ha convertit en una de les bandes que exemplifiquen una constant evolució en el so. Balago, actualment, està format per David Crespo, alma mater del projecte. El grup es va formar el 1998 i l’any 2001 varen signar amb el segell discogràfic de Barcelona Foehn Records. Els set àlbums editats fins ara han estat acollits amb entusiasme per la crítica especialitzada, col·locant-los com un dels referents més importants de l’electrònica d’avantguarda del país.

Ja aliè a qualsevol estructura convencional, a qualsevol concepte de cançó clàssica, amb una llibertat de moviment sorprenent, el setè àlbum de la banda entra amb una comoditat inesperada al camp del collage sonor.

https://balago.bandcamp.com/

Brussel·les

Bambooh (Dj Set)

DJ i beatmaker a mig camí entre Barcelona i Brussel·les. Ha tret diversos EPs i singles amb VinylBoutique, un segell dedicat a la micro edició en vinil que el mateix ajudo a llançar. El seu estil és eclèctic i bascula entre el Future Beat, Bass, garatge, post dubstep, juke i footwork. Estils musicals que promociona a "Bedroom Beats" un esdeveniment especialitzat i programa de ràdio a Bèlgica.
Per al Lavs ha preparat una selecció de sons abstractes influenciats pels beats i el post-dubstep barrejats amb les seves últimes produccions i una selecció de treballs no editats a causa de les conseqüències de la covid per a l'escena musical i el sector de la cultura.

https://soundcloud.com/djbambooh

Mataró

Marc Nürel (Dj Set)

Els 20 anys de trajectòria com a productor i dj de Nürel ens fan una idea de l'amplitud de la maleta. Cap estil no queda fora. En aquesta ocasió aterra a LAVS amb ganes de fer ballar tots els malalts que després de 2 anys sense trepitjar asfalt, estiguin disposats a gastar sola. Nürel, sempre vinculat a l'art audiovisual, ens mostrarà un apilament de tendències sonores que no ens deixaran indiferents.

https://marcnurel.bandcamp.com/

Diumenge 3 d'abril de 11:00h a 14:00h

Tastet d’instruments LAVS / Kids /
Mostra de curtmetratges d’animació 3d - Nous creadors LAVS / Academy /
The Cardboard Orchestra LAVS / Kids /
Vermut Musical: Cine Nuria LAVS i Casa de la Música /

Entrada gratuita
Reserves pel taller The Carboard Orchestra a la botiga Goufone Carrer de la Riera, 51, Mataró

Activitat lliure

Tastet d’instruments

Syntetitzadors, caixes de ritmes, pedals d’efecte, microfonía. Una col.lecció d’instruments de música electrònica perque petits I no tant petits de la casa puguin experimentar, sota la supervisió d’experts.

Taller

The Cardboard Orchestra

Taller infantil per a la creació col·laborativa d'una escultura sonora, on els participants crearan un dels mòduls que la configuraran, combinant cartó amb petits circuits electrònics de baixa tensió, on aprendran les bases de l'electrònica de motors, vibradors i altres components, mentre que el so. S'experimentarà com una eina creativa. Com a resultat, obtindran una única obra col·lectiva que funcionarà com una orquestra automàtica.

Un taller de Mónica Rikic: Artista electrònica i programadora creativa, Barcelona 1986.

Llicenciat en Belles Arts (UB). Màster en Arts Digitals (UPF). Màster en Filosofia Contemporània (UOC). Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021

Nenes i nens a partir de 8 a 12 anys. 1h 30min

Curtmetratges

Mostra de curtmetratges d’animació 3d - Joves creadors

LAVS incorpora al festival una mostra de curtmetratges d’animació realitzat en 3d per Joves creadors.

Un taller de Mónica Rikic: Artista electrònica i programadora creativa, Barcelona 1986.

Noah de Markel Ramos i Roger Bosque
Oditty de Anna Juesas i German Chazarra
Mr Punch de Ádam Müller
Knight Keeper de Cynthia González
Mottom de Guillermo González
Robotage de Carlos Espinosa

Vermut Musical: Cine Nuria

Cine Nuria són fidels militants d'un dream pop lleuger, atractiu i refinat, que s'inspira en el cel i en la imatge bucòlica del mar mediterrani i que s'expressa mitjançant senzilles guitarres i melodies que resplendeixen.

Casa de la Música i l’Associació de Veïns i Veïnes Mataró Centre, organitza al Pati del Cafè Nou a partir de les 12h

Dissabte 9 d'abril de 11:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:00h

Tastet d’instruments LAVS / Kids /
Mostra de curtmetratges d’animació 3d - Nous creadors Lavs / Academy /
Música electrònica per nenes i nens LAVS / Kids /
iLLRa musiqein Barcelona /
Improvització de música electrònica LAVS / PRO /

Entrada gratuita
Reserves pel taller Música electrònica per nenes i nens a la botiga Goufone Carrer de la Riera, 51, Mataró

Activitat lliure

Tastet d’instruments

Syntetitzadors, caixes de ritmes, pedals d’efecte, microfonía. Una col.lecció d’instruments de música electrònica perque petits I no tant petits de la casa puguin experimentar, sota la supervisió d’experts.

Taller

Música electrònica per nenes i nens

Taller de creació de música electrònica per nens i nenes de 8 a 12 anys. El taller es basarà en l'experimentació amb diferents instruments electrònics (de micros amb efectes i pedals fins a caixes de ritmes o no-input mixers) i en la creació de música improvisada. L'obejctiu és passar una bona estona, descobrir aquests instruments i els sons que fan i jugar a fer música.

Joan Cot Ros és compositor de música electrònica i professor de l'Escola Municipal de Música de Mataró. Es va formar en composició contemporània a l'universitat Dartington College of Arts de UK i treballa estretament al món de les arts escèniques, col·laborant amb artistes de circ, dansa, llum i teatre entre d'altres.

Nens a partir de 8 a 12 anys. 1h 30min

Curtmetratges

Mostra de curtmetratges d’animació 3d - Joves creadors

LAVS incorpora al festival una mostra de curtmetratges d’animació realitzat en 3d per Joves creadors.

Un taller de Mónica Rikic: Artista electrònica i programadora creativa, Barcelona 1986.

Noah de Markel Ramos i Roger Bosque
Oditty de Anna Juesas i German Chazarra
Mr Punch de Ádam Müller
Knight Keeper de Cynthia González
Mottom de Guillermo González
Robotage de Carlos Espinosa

Barcelona

iLLRa musiqein

Promotor cultural de la desapareguda Comuna de l'Art on es programaven concerts, exposicions, tallers i xerrades.
Actualment és col·laborador del programa de ràdio El Radiocassette, membre de l'associació cultural Aiguamoll Music, i cofundador del segell discogràfic Aiguamoll Records. Ha organitzat diferents festivals de música com El Festicassette, Aiguamoll Fest, Lavs o el Sonic June.

Té experiència com a DJ sota el nom d'iLLRa musiqein.

https://m.mixcloud.com/illra/

Activitat lliure

Improvització de música electrònica

Sovint associociem la música electrónica al bombo 4x4 i a composicions quasi robóticas. Aquesta activitat dirigida per Joan Cot i oberta a tots aquells artistes que hi vulguin experimentar, vol demostrar que l’ectrònica pot ser ductil, maleable i imprebisible. Endolla els teus aparells i participa-hi.

Dissabte 2 d'abril de 17:00h a 01:00h

Taula Rodona: Futur de l’audiovisual. Nous continguts, noves formes de creació i consum LAVS / Pro /
Live coding de TopLap LAVS / Pro /
LINALAB (Live coding) Barcelona /
TURBULENTE (Live coding) Barcelona /
QBRNTHSS (Live coding) Barcelona / SUROLLA (Live) Sabadell
THE SICKBEAT (Live) Mataró / SHER (Dj Set) Mataró
6€

Venda d’entrades anticipades a la botiga Goufone.
Carrer de la Riera, 51, Mataró

Taula rodona

Futur de l’audiovisual. Nous continguts, noves formes de creació i consum

Vídeo en línia, realitat virtual, formats creats des de dispositius mòbils i pensats per Dispositius mòbils són algunes de les fórmules per les quals estan apostant els nous creadors. Ara, amb les grans empreses tecnològiques treballant en el metaverse, i la intel·ligència artificial, quin serà el futur de l'audiovisual?

Participaran Marco Antonio Rodríguez, professor Investigador en TecnoCampus UPF, Elisenda Triadó, Codirectora del festival Panòptic i Jordi Muro, CEO de l'empresa VRNRG i Organitzador del festival Galaxy Network.

Presentació

Live Coding de TopLap

TOPLAP Barcelona és un col·lectiu que practica i promou el live coding com a tècnica de creació sonora i visual, generant una apropiació tecnològica mitjançant l'ús i desenvolupament de programari lliure i obert enfocat a generar relacions i discursos propis.

Live coding és la pràctica artística per generar música, imatge, coreografia i text a través de donar instruccions a ordinadors en forma d'algorismes. Escriure instruccions algorísmiques en forma de codi font per reescriure-les mentre la performance succeeix i la instrucció és executada.

Barcelona

Linalab (Live coding)

és una singularitat múltiple, és conjunt i unitat, és un so solitari, una nota, una freqüència que en romandre en el temps es torna complex, s'embolica, es torna soroll, melodia, cançó i després, silenci. LinaLab no només existeix en l'escenari. A part de tocar en diversos escenaris i festivals, entén la música com una investigació, és productora del segell discogràfic Synth Vicious, és part del col·lectiu TOPLAP Barcelona, i de Familiar DIY d'elaboració d'aparells sonors electrònics.

https://linalab.bandcamp.com

Barcelona

Turbulente (Live coding)

és dissenyadora Industrial pel Centro de Investigaciones de Diseño Industrial (UNAM), i graduada del Màster en Arts Digitals a la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona. Des d'una visió transdisciplinària, el seu treball com a artista busca experimentar amb les materialitats de la performance i els seus embolics amb cables, píxels i circuits per pensar en el cos com a camp de potencialitats. En aquesta ocasió, Citlali utilitzarà Hydra, llenguatge desenvolupat per Olivia Jack per fer imatge en moviment a partir de codi en temps real.

https://www.turbulente.net

Barcelona

QBRNTHSS (Live coding)

(pronunciat "quebrantahuesos") és l'àlies que Ramon Casamajó, músic i enginyer informàtic, utilitza per a les seves obres en solitari centrades en l'electrònica i el live coding. Com QBRNTHSS ha editat un LP compartit ("Harry Dean Stanton", Call It Anything Records 2019), i és membre actiu del col·lectiu Toplap Barcelona. També ha participat en esdeveniments organitzats per la comunitat internacional de live coding Toplap. També forma part de Turing Tarpit, duet amb qui ha editat diverses gravacions i amb el qual toca regularment al circuit underground experimental de Barcelona, i gestiona el micro segell discogràfic Call It Anything Records.

https://soundcloud.com/qbrnthss

Sabadell

Surolla (Live)

Surolla neix de la col·laboració entre Laura Llopart (aka Museless) i Neus Abellan (aka nara is neus), basant la seva composició en les trobades on sorgeixen sessions improvisades que més tard es transformen en fragments musicals, com per exemple el seu recent LP debut: Synthesis de novo I (març 2021), una de les peces que componen la futura banda sonora de la novel·la Synthesis de novo, una ciència ficció escrita per la pròpia Laura.

https://surolla.bandcamp.com/releases

Mataró

The Sickbeat (Live)

The Sickbeat cobreixen un ampli espectre dins de l'avantguarda electrònica, produint des de Melodic Techno, Deep, Indie, Progressive, Electro. En estudi tenen un so contundent i una elaborada producció basada en sons sintètics i processament de mostres, maximitzant els recursos de maquinari i programari. A Lives busquen un so enèrgic i punk per donar un so més experimental.

The SickBeat el formen Loopnoise, productor i DJ que ha realitzat sets a diversos clubs i festivals de prestigi (Creamfields, The Loft, etc.), i Wikter dissenyador de so i expert en síntesi virtual i digital.

https://soundcloud.com/thesickbeat

Mataró

Sher (Dj Set)

Sher és el nom sota el qual Anna Serra, DJ i ballarina, vol convertir la pista de ball en un escenari on els cossos, guiats per sonoritats dels breaks i les melodies glitch, viatgin entre la foscor i la llum, la visceralitat, la fiscalitat i l'alegria. La seva carrera com a ballarina ja l'havia apropat a projectes de música electrònica com el de Museless, amb la que col·labora habitualment i han trepitjat escenaris com el del Primavera Sound o el Sónar. Però és el 2021 quan debuta oficialment en el seu projecte com a DJ. Una carrera curta, però que ja l'ha fet trepitjar cabines emblemàtiques com la del 33/45, el Switch, el Laut i fins i tot la del festival Embassa't.so i expert en síntesi virtual i digital. Les influències clau són Chemical Brothers, Tale Of Us, Ulrich Schnauss, Artbat i gairebé qualsevol artista electrònic o performer.

https://soundcloud.com/sher_sher_sher

Divendres 8 d'abril de 18:00h a 23:00h

Dubstep: naixement, evolució i mort d’un estil LAVS / Pro
Presentació del videoclip “Amor” LAVS / Pro

Entrada gratuita

Xerrada

Dubstep: naixement, evolució i mort d’un estil + Dj Set

En aquesta xerrada analitzarem els orígens i l’evolució de l’últim gran gènere de la música electrònica pre-streaming, i el farem servir com a exemple de com funcionaven les escenes musicals en la era del format físic, en contrast a com funcionen en l’era Spotify.

Xavier Bruguera és un productor de música electrònica de Mataró. Ha col·laborat durant 8 anys a Mataró Ràdio comentant l'actualitat i la història de la música electrònica en el programa el Radiocassette, va impartir una xerrada dins del Crazy Friday festival sobre la música electrònica de club i va coordinar i moderar el debat sobre l’estat de la música electrònica local dins el Lavs Festival. Com a músic és el 50% del projecte Dirty&Harry i actua i publica en solitari com a The V0id i Soltyk.

Presentació

Videoclip “Amor”

El festival acollirà l’estrena del videoclip “Amor” de Tatsumi & Masako, el projecte de música electrònica de Raül Sala. Avançant el que serà el seu proper llançament discogràfic i dirigit pel realitzador Òscar Fernández, la peça homenatja el film de culte “Alphaville” (Jean-Luc Godard, 1965) escenificant la relació entre un agent secret i la seva ajudant. Fonamentat en el muntatge i la fotografia en blanc i negre, el videoclip juga a deconstruir l’obra original obrint el seu significat a noves interpretacions.

https://www.instagram.com/tatsumiandmasako/
https://tatsumiandmasako.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/batista_djvj/

Diumenge 10 d'abril 12:00h

One Life: Metavers LAVS / Pro
Duna Ëden (Dj Set) Mataró

Entrada gratuita

Presentació

One Life: Metavers

One Life presenta el seu Metavers. Creat per incorporar a la web un espai tridimensional, que permet a les empreses oferir una nova manera de mostrar els seus productes, processos productius o disposar de sales per a reunions personalitzades. A la presentació faran un respas dels projectes més rellevants que hi ha al mercat i quin és el futur d’aquesta nova tecnologia.
La presentació comptarà amb la participació de Negoci Empresa Mataró.

Mataró

Duna Ëden (Dj Set)

Duna Ëden nascuda a Mataró comença a influenciar-se per gèneres musicals poc convencionals des de ben jove. Estils com el Black o el Doom metal i poc a poc va indagant pels electrònics com el Synth Wave, EBM o Industrial.Gran admiradora de la Moguda dels 80 i del moviment rave dels 90 entre d'altres.Actualment, forma part d'un projecte de HARDTECHNO amb PRVRT Garage on a part de produccions pròpies, també està focalitzada en sessions de DJ set contundents, melòdiques i fosques.

https://www.youtube.com/user/Dunasty

La Presó de Mataró

muralla de la presó, 2, 08302

mataró