Presentació LAVS/Referents

19 h
A càrrec de: LAVS / Laboratori d’Art Visual i Sonor
Pati de la Presó

Entrada Gratuïta

El programa Referents té com a objectiu la creació d’una residència de dos anys destinada a dones d’entre 16 i 30 anys interessades en la formació en àmbits relacionats amb la creació i producció de música electrònica. Aquesta iniciativa es desenvoluparà a Mataró, oferint una oportunitat única en un àmbit que actualment manca d’espais formatius específics al territori.

Les participants exploraran diverses formes de creació de peces sonores d’avantguarda i adquiriran les habilitats necessàries per desenvolupar projectes propis i establir connexions amb la xarxa local existent. Les sessions de formació seran impartides per dones referents en el món de la música electrònica a nivell nacional.

thëm

20 h
Live
Espai LAVS

Entrada Gratuïta

Així es diu el projecte en solitari de Juanma Medina establert al Maresme. Té una àmplia gamma d’interessos com la seva banda principal iou3R, forma part del segell Synth Vicious i últimament ha treballat com a productor amb altres projectes electrònics. Utilitzant mòduls sintetitzadors, samplers i també instruments reals com guitarres, dóna als seus temes una fosca sensació d’atemporalitat, una sensació cinematogràfica i una encantadora incomoditat, que abraça la bellesa i la amença. Ambient, drone, soroll, experimental… però també troba subtils reminiscències de gèneres com el posthardcore, on solia navegar en el passat.

Blapo

20.30 h
Live
Espai LAVS

Entrada Gratuïta

Blapo és el projecte electrònic d’en Ramon Rojas (Mataró, 1969), autor de música per a espectacles de dansa (“Herbero”, 2007; “Mastorna”, 2008), de teatre (“Henry”, 2011; “Eva”, 2019) i baixista de bandes com Balancí (“El soroll trenca el silenci”, 2016) o Die Krögers (“Die Krögers”, 2020), a més d’actor de teatre amb la companyia Los Resilientes (“Lotte goes liquid”, 2010; “Now the field is open”, 2013) i televisió (“El cor de la ciutat”, TV3).
Amb Blapo presenta un live set de temes fets amb instruments electrònics dels anys 70 i 80 controlats per voltatge i amb un ús residual del MIDI com a trets distintius, amb l’objectiu de trobar un equilibri entre un ritme mecànic i maquinal i unes melodies sintètiques però càlides.

Catalina

20.30 h
Dj set
Pati de la Presó

Entrada Gratuïta

CATALINA neix de la necessitat de l’Oriol Albet de crear música instrumental sense filtres ni pretensions. Al principi, mitjançant instruments més convencionals i actualment utilitzant recursos més electrònics.

És un directe de música electrònica que s’inspira en sons de la música folklòrica d’arreu del món, buscant una harmonia contemporània. Tot això produït amb sintetitzadors, de forma artesanal i en format DAWless: prescindint d’ordinadors.

espinoza espinoza

21.30 h
Live
Pati de la Presó

Entrada Gratuïta

espinoza espinoza sorgeix de l’escena sintètica de Barcelona. La seva música parteix del soroll, la repetició i l’experimentació modular. En el seu últim disc, C7116 (synthvicious/FDDV 2023), el ritme pren un paper protagonista sense deixar de costat les premisses habituals. El músic català ha actuat en festivals com Eufònic o Mira!. Per als seus directes crea i modifica contingut audiovisual, que oscil·la entre el figuratiu i l’abstracte.

Duna Ëden

22.30 h
Dj set
Pati de la Presó

Entrada Gratuïta

DUNA ËDEN és una DJ de Mataró amb un gust per la música poc convencional. Les seves sessions tenen influències que van des del Black Metal fins a la Makina, passant per l’EBM i el Psytrance, amb admiració per la Movida dels 80 i el moviment Rave dels 90, entre altres. La seva posada en escena combina contundents kicks amb molta melodia, vocals i acords, creant una sessió dinàmica i progressiva, sempre que les condicions de la pista ho permetin. Actualment, se centra en la producció musical per compartir les seves pròpies creacions.