LAVS / Laboratori d’art visual i sonor

LAVS és una nova proposta multidisciplinària que té com a objectiu oferir un espai als creadors visuals i sonors on poder mostrar la seva obra. El fil conductor del festival és la relació entre la imatge i el so des de diferents corrents artístics com projeccions, vídeo mapping, videocreacions, instal·lacions, obres interactives o performances, tot barrejat amb experimentació sonora majoritàriament realitzada de manera sintètica.

El festival LAVS està organitzat per Israel Parra i Raül Sala membres de l’Associació Aiguamoll Música i Òscar Fernández. LAVS es un projecte resident del M | A | C (Mataró Art Contemporani).

Art en directe i exposició
El Festival LAVS es divideix en dos tipus d’obres, aquelles que es realitzen en directe i per tant son peces úniques, com ara les sessions de VJ, el vídeo mapping, els directes d’electrònica, etc. i les obres d’exposició que poden ser visitades en qualsevol moment, com el videoart, instal·lacions, o les obres interactives, entre d’altres.

LAVS també vol aprofundir en les noves tecnologies, que són una nova forma d’art contemporani, com els videojocs, la programació, la realitat virtual o la robòtica.

Artistes i públic
El Festival LAVS es proposa reforçar la interacció entre els artistes, les seves obres i el públic. Per això es programaran visites guiades de les obres en exposició en les que els mateixos artistes podran apropar el seu treball al públic assistent. A més els organitzadors de l’esdeveniment programaran tallers i conferències per a totes aquelles persones, siguin artistes o no, que es vulguin iniciar en alguna disciplina relacionada amb el món visual i sonor.

Un festival local amb vocació global
En els últims anys han sorgit a Mataró i la seva comarca un bon grapat de projectes interessants, és per això que els artistes locals tindran un pes important en la programació del LAVS, que ha de servir com a aparador per a tots aquells artistes de la comarca que participin. Per altra banda el festival tindrà obertes les portes a totes aquelles propostes de fora que siguin interessants i aportin un valor afegit al certamen.

LAVS Academy
LAVS ha posat en marxa el programa LAVS Academy, en el que joves creadors poden presentar les seves obres al festival, compartint espai amb artistes professionals i gaudint de la seva primera experiència en l’àmbit artístic. LAVS Academy és el resultat de la col·laboració entre el festival i l’institut Santa Eulàlia de Terrassa. En pròximes edicions es farà extensible a altres instituts del territori per apropar-los a l’art contemporani.

La presó de Mataró
L’antiga Presó de Mataró és un edifici protegit com a bé cultural d’interès nacional. Projectada per Elies Rogent i Amat i d’estil historicista, va ser el primer edifici civil d’Espanya en fer servir un sistema Panòptic. Actualment és la seu del M | A | C, Mataró Art Contemporani.