Laboratori d'Art Visual

Exposició del 21 al 30 d’abril a La Presó de Mataró
Instal·lacions reactives, videoart i jocs interactius

Sala 1A. When plants sing
Sala 1B. Espai Tecnocampus: Music Beam
Sala 1C. La Huella
Sala 2. Espai Nab3 Collective: Plant#01
Sala 3. Espai Tecnocampus: Steps, 75 salts a la glòria
Sala 3. Espai Tecnocampus: Scan&go Arcade
Sala 4. Espai LAVS: Mort
Escales. La font

When plants sing

2023
Ander Vallejo Larre (Quito, Ecuador,1992)
Will Coghlan (Londres, Regne Unit, 1994)
Santiago Terigi (Buenos Aires, Argentina,1992)

Instal·lació amb música generativa
Sala 1A

La instal·lació artística “Fusió botànica” és una experiència que fusiona dos ecosistemes aparentment oposats: els semiàrids del sud d’Àfrica i els tropicals humits de l’Amazones sud-americà. A través de biosenyalització de les plantes, el públic experimentarà una immersió sensorial que els transportarà a aquestes regions i a una interpretació del que seria una fusió de tots dos. El projecte ha estat iniciat pel músic Ander Vallejo i comptarà amb la conceptualització, co-direcció artística i muntatge de l’activista multidisciplinar Will Coghlan i la il·luminació i programació de l’artista Santiago Terigi.

Music Beam

2023
Àlex Estévez (Sant Boi de Llobregat,1998)

Instal·lació lumínica reactiva
Sala 1B Espai Tecnocampus

Music Beam és una instal·lació interactiva que vol explorar la textura de la llum en relació amb el so. Mitjançant un faristol interactiu situat al centre de la sala, els visitants poden modificar amb les seves mans les propietats d’una ona sinusoidal que farà transformar un espai oníric amb canvis sonors i lumínics.

La Huella

2022
Alex Bernadas (Martorell,2001) Alejandro Pacho (Sabadell, 2004)

Instal·lació vídeo interactiu a partir de fotografia fotoquímica
Sala 1C

Alex Bernadas ha creat una instal·lació que reflexiona sobre la relació entre els humans i el paisatge. Utilitzant tècniques de revelat tradicional, mostra l’evolució del paisatge a través de les accions humanes. La banda sonora artesanal contraposa la dicotomia entre el món natural i el digital. El públic pot interactuar amb l’obra a través d’una controladora.

Plant#01

2022
Nab3 Collective (Barcelona, 2020)

Instal·lació lumínica interactiva
Sala 2 Espai Nab3 Collective

Plant#01 és una instal·lació que posa en valor la importància de la fotosíntesi i la relació simbiòtica entre les plantes i la llum. A través d’una relació escalar, una petita planta és el motor d’aquesta obra d’art, que explora com un element petit pot tenir un impacte significatiu en un sistema més gran. El públic és convidat a interactuar amb la planta, modificant els efectes de llum que es propaguen per tota la instal·lació. Així, Plant#01 és una oda a la relació vital que les plantes mantenen amb la llum i amb el seu entorn.

Mort

2023
Batista (Barcelona,1980) Tatsumi&Masako (Mataró,1979)

Projecció. Poema visual reactiu a la música.
Sala 4 Espai LAVS

El poema visual de Batista explora la brevetat de la vida a través de la simbologia de les flors en la seva instal·lació audiovisual. El procés creatiu ha sigut una barreja entre la llibertat de les projeccions en directe i el format tancat d’un videoclip, creant una experiència visual i sonora fascinant per als espectadors.

Steps, 75 salts a la glòria

2023
Berta Fernández (Cardedeu, 2001)

Joc interactiu
Sala 3 Espai Tecnocampus

STEPS és una instal·lació interactiva inspirada en el somni de córrer sense fi, en la que l’espectador haurà de pujar les 75 escales al voltant d’un cilindre de llum per arribar al cim i completar el repte. Una obra realitzada amb animació 3d amb una estética minimalista.

Scan&go Arcade

2023
Jan Escoda. (Sabadell, 2001)

Joc interactiu
Sala 3 Espai Tecnocampus

La instal·lació interactiva consisteix en un joc simple per a un sol jugador en què ha de seleccionar les bombolles que apareixen a la pantalla per aconseguir el màxim de punts possibles. A més a més, mitjançant una classificació es pot competir amb altres jugadors per intentar ser el millor. Per desplaçar-se pel joc es detecta la mà dreta amb un sensor de moviment, de manera que és necessari moure’t físicament.

La font

2023
Cabosanqroque (Barcelona, 2001)

Instal·lació visual i sonora
Escales

Instal·lació visual i sonora, que s’inspira en els textos escrits per Jacint Verdaguer en-tre 1890 i 1893, mentre assistia a sessions d’exorcisme.